Met slechts 2 foutjes (stoefen mag al eens 🙂 ), slaagde ik vandaag voor het examen en de opleiding Kattengenetica! Joepie, ik ben zo blij en trots!

Het was enorm boeiend en leerrijk! Fokken met katten kan en mag je dan ook niet zomaar doen vind ik persoonlijk… je moet echt wel weten welke kittens er uit welke combinaties kunnen komen en welke katten je bv. beter niet kruist. Via thuisstudie en begeleiding per e-mail ontdek en leer je in 12 lessen enorm veel over de genetica, het dna, de verschillende allelen, kleuren, vachtsoorten, patronen, … ik kan het iedereen die al dan niet professioneel met katten bezig is zéker aanraden.

Het is zeker niet altijd eenvoudig en het vergt absoluut wat discipline en inspanning via thuisstudie, maar het loont de moeite. De cursus is heel goed opgebouwd, met aan het eind van elke les een reeks opdrachten die je moet maken en doorsturen ter verbetering.

Er is ook nog een vervolgcursus die nog dieper ingaat op kleuren die niet zo bekend zijn, speciale staarten, krulvacht, geen vacht, enz. … voor wie het écht ziet zitten :-). De opleiding is uitgewerkt door 2 ervaren docenten en kattenkeurmeesters, je leest er meer over op www.kattengenetica.nl.